Friday, November 25, 2005

Parantaako Wardi immuunijärjestelmääsi?

Taiteenharrastajat ovat pitkäikäisempia ja onnellisempia kuin muut, toteaa hämmästyttävästi tilastotieteilijä Benson Konlaan, joka vaikuttaa Ruotsissa. Sikäli hämmästyttävästi, että hän perustaa sanomansa yli 20.000 ruotsalaista koskevaan tutkimukseensa, jossa osalle tarjottiin kulttuuria ja osalle liikuntaa. Kumpikin paransi stressiä, mutta ensinmainittu edisti myös immuunijärjestelmää.

Yllä mainittu perustuu lehtiartikkeliin, mutta aiheesta näyttää kirjoittavan myös Valtion taidemuseo. Jaa, otos (vai näyte?) näyttääkin olevan 12.000.

Oletko käynyt katsomassa Rafael Wardin pastellitöitä Anhavalla Sanomatalossa? Wardista tulee helposti mieleen keltaista ja oranssia hehkuvat työt, mutta tämän näyttelyn väriskaala on laajempi. Ovat ne niin ujostelemattoman kauniita! Niitä ajatellessa Konlaanin teesi vaikuttaa uskottavalta. Anhavan nettiosoitteesta löydät kolme näyttelyn teosta: Festive lights, Kultaranta ja View. Huomaa mestarillinen syvyysvaikutus. Onkohan Kultaranta sitaatti van Goghilta? Tunnelma on niin samalainen kuin viimeksimainitun eräässä teoksessa.

Kotisivu: www.kukkula.net Kolumneja, maalauksia, piirustuksia

No comments: